World Voice Day

World Voice Day sau „Ziua Mondială a Vocii“ este o iniţiativă care are drept scop conştientizarea publicului larg asupra importanţei vocii umane în activitatea socio – profesională şi un alt mod de a atrage atenţia asupra problemelor vocale.

Vocea este instrumentul principal atât pentru comunicarea semantică, cât și pentru comunicarea emoțională și, prin urmare, este relevant pentru percepția auditivă, psihologie, neurologie, cunoaștere lingvistică și fonetică. Este un instrument esențial nu numai în educație, ci și în activitatea zilnică, pentru aproximativ 30% din întreaga populație activă.

Cu toate acestea, publicul larg și profesioniștii din multe discipline nu înțeleg cât de importantă este vocea. Domeniul științelor vocale, pedagogiei și artei este recunoscut insuficient de către organismele de finanțare, iar potențialul său în înțelegerea publică a disciplinelor vocale, dar și ca subiect accesibil pentru educația fizică, matematică și biologie, dezvoltarea culturală și personală nu este exploatat la maximum.

Aceasta a fost motivația inițierii, în 1999, în Brazilia, a Zilei Mondiale a Vocii, manifestare preluată ulterior și de alte țări. În România, Ziua Mondială a Vocii a fost marcată pentru prima oară la Cluj, în 2013, ulterior, din 2014, fiind sărbătorită în București.

Organizator Eveniment:

Asociația Română pentru Consiliere Medicală

Tel: +40 763.648.746

arcmed.voceataconteaza@gmail.com

Management Eveniment:

SC Health Media Services SRL

roxana.pirvu@medacademy.ro

evenimente@medacademy.ro